Pirelli va lansa pneurile inteligente Cyber Tyres

Posted: 2 mai 2010 in Cyber Tyres, de-ale lu Danny, Pirell

” Producatorul de anvelope, Pirelli si Schrader Electronics, o companie americana care fabrica senzori pentru industria auto dezvolta, in prezent, o anvelopa inteligenta, capabila sa monitorizeze conditiile de drum si sa comunice cu sistemele electronice ale vehiculului.

Informatiile pe care senzorii le pot aduna sunt profunzimea pneului, presiunea si temperatura, amprenta acestuia si sarcina. Anvelopa va fi, de asemenea, capabila sa colecteze date cu privire la conditiile de drum, cum ar fi aderenta, pentru a putea optimiza controlul dinamicii vehiculului.

Setul de senzori montati in anvelopele denumite Cyber Tyre vor transmite mai departe unitatii ECU a sistemului ESP, prin intermediul unui receptor situat la nivelul bosajului aripilor, informatiile pe care le primeste in timpul monitorizarii parametrilor.

Cei doi producatori vor dezvolta aceasta tehnologie inovativa  iar rezultatele initiale  vor  fi prezentate in cursul acestui an. Anvelopele inteligente vor fi lansate oficial in urmatorii trei ani. ”

Sursa auto.ro

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s