Despre blogging – părere personală

Posted: 15 Aprilie 2010 in cum să-ţi promovezi blogul?, Despre blogging - părere personală, Facebook, metode de promovare, Twitter

Şi tu eşti blogger sau blogăriţă ? Îmi pare bine că sunteţi în acest domeniu, deoarece acum câţiva ani bloguri şi site-uri numărai pe degete. Stăteai minute întregi ca să se încarce paginile. Ca în orice lucru există avantaje şi dezavantaje. Începători şi veterani. Să vă dau eu nişte idei/sfaturi pe care eu le consider importante:

  • Pentru voi contează aşa de mult vizitatorii? Am observat că trimiteţi massuri în prostie. Eu trimit mass cu blogul nu mai când am scris ceva interesant şi vreau să citească mai multă lume. Cu timpul îţi faci nişte vizitatorii nu mai ai tăi. Pot să zic vizitatori fideli. Dacă tu îi impresionezi mai tot timpul ei o să dea vestea mai departe şi o să-ţi recomande blogul altor persoane şi ei la altele, etc. Nu contează aşa mult câţi vizitatori ai, contează câţi vizitatori te înţeleg. Totul depinde de cum scrieţi, de cum vă purtaţi cu vizitatorii. Dacă vă comportaţi frumos, scrieţi bine de tot şi postaţi des toate vor veni de la sine.
  • Unii încercaţi aşa prin nişte metode prosteşti să vă faceţi reclamă ca să fie cât mai vizitat. Y!M este una dinte cele mai proaste metode de a-ţi face reclamă, dar majoritatea folosim. Pentru că alt mod de comunicare mai bun nu există. Înţeleg, decât să nu ţii nimic la status, mai bine îţi ţii blogul ok. Nu faceţi schimb de link de-am pulea. Câştigă ăla care are o listă mare la blogroll şi pierde acela care îi ţine blogul lui, dar are o listă mică la blogroll. Cineva dacă întră şi vede 100 de linkuri îşi pierde cheful să mai intre pe unul. Dacă aveţi ocazia să participaţi la cât mai multe meet-uri de bloggeri. Twitter şi Facebook sunt metode foarte bune în momentul actual pentru promovare. Folosiţi şi Google, desigur dacă ştiţi cum să vă ajute. Îţi trebuie ceva timp ca să faci nişte cip-ciricuri ca să-ţi promovezi site-ul/blogul. Mai ştiu câteva site-uri bune pentru promovare, vi le dau pe privat dacă vreţi. Unii vă zbateţi aşa tare pe ici pe colo pentru ce?
  • Trebuie să fi cât mai original. Eu unul apreciez cel mai mult chestia asta. Voi ce preferaţi să vedeţi un stil de a scrie pe care îl foloseşte toată lumea sau unul mai aparte? Ce preferaţi nişte ştiri, videoclipuri, posturi pe care le vedeţi pe încă 10000 de bloguri sau nişte posturi 100% originale? Nu contează cum începi un lucru, important este cum îl termini. Toţi la început ne-am inspirat de la alţii, dar după ceva timp stai şi îţi dai seama că eşti un fake. Terminaţi cu aerele ăştea de nevinovaţi că mai aveţi de învăţat multe.
  • Lăsaţi-le în morţii lor de cuvinte popoase. Mda, dacă faci un post cu anumită tematică atunci e normal să scrii mai ” frumos ” cum s-ar zice. Dar în rest lasă-ne cu cuvinte măreţe. Şi când scrii un post calumea e normal să te gândeşti şi la gramatică, dar când ai o idee, pac-pac scrii repede şi nu mai stai să corectezi. Dacă eşti atent la virgule, la tot, pierzi idea şi gata. Exprimă-ţi părerea cu cuvintele tale nu încerca stilul altuia fiindcă nu o să-ţi iasă.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s