Tocăniţă

Posted: 6 ianuarie 2010 in .ro, bal, Bitză, Buzeşti, C.I.A, educaţie, liceu, mate-info, papagali, şcoalăă

 • Balul din Buzeşti se ţine la Casa Studenţilor pe 28 ianuarie. O să fie acolo Bitză şi C.I.A
 • http://www.dy.ro în curând.. o să fie gata cu totul la sfârşitul acestei luni.
 • Ce v-am spus papagalilor? ce v-am spus? eram sigur că aşa o să se întâmple.
 • UPDATE la ” perle „.
 • Alex Velea – Mi-e dor
 • Kesha – Tick Tock

Am fost gata să mor pentru ce iubesc,
Că poate oricum a doua dimineaţă numai mă trezesc.
” ( by Gabi pentru mine ) Mersi Gabi!

Spiritul de copil din mine mi-ar zice că nu aş avea nevoie de şcoală. Ce îmi mai trebuie mie când pot sta toată ziua pe afară cu tovarăşii mei, lucrând şi dormind. Totul se rezumă la  „ a învăţa „. Da eu înţeleg că trebuie să învăţăm, iar prin această activitate ne formăm unele reflexe şi deprinderi necesare mai târziu în viaţă. Acest sistem numai merge de mult timp în România. Las în pace gimnaziul şi revin la liceu profil matematică-informatică. Altă mâncare de peşte. Să vezi aici materie. Ai de învăţat de îţi sar capacele. În fiecare zi pagini şi pagini, care nu le poţi învăţa decât prin tocit, din cauza timpului scurt de care dispui. Înveţi de rupi, acasă nu ai chef de nimic şi când te gândeşti cât ai de învăţat şi de scris. Plus că poate mai ai activităţi extraşcolare. Ştiu eu, poate faci un sport de performanţă, activităţi în aer liber, ieşitul cu prietenii, etc.

Să abordăm altă problemă. Sunt în clasa a 9-a şi mi se pare uimitor şi şocant că am ore de la 8 la 15. Este un program aproape la fel ca al unui om adult care lucrează de la 8 la 16 pe salariu. Ca să ne mai degajeze programul, parcă zicea ministerul că bagă nu ştiu ce reguli care au fost decât spuse nu şi aplicate. Dacă nu am învăţa ce am ajunge? Nişte deformaţi, gălbejiţi şi traşi la faţă, slabi de vai de noi cu nicio constituţie ateletică. Cu nicio cunoştinţă despre Marii Casici sau despre cei care au fost înaintea noastră. Când înveţi ai şansa de a te realiza în viaţă, de a avea un viitor alături de familia ta. Nu îţi va fi niciodată jenă să întrii în vorbă cu cineva fără temerea că îţi vor ieşi nişte perle din gură de vai de tine. Când înveţi îţi mulţumeşti părinţii şi pe tine însuţi. Ai şansa de a fi cineva! Nu zic că învăţatul dăunează, este un rău necesar. Oricum dacă aveţi părinţii putrezi de bogaţi eu zic să renunţaţi la şcoală pentru că vă pierdeţi timpul degeaba. Şi timpul costă bani!

Reclame
Comentarii
 1. Lizo spune:

  Daca nu am invata , ne-am bate cu orcii toata ziua .
  Cia in Buzesti :X Bai cred ca ma bag si eu ..

 2. anonimous spune:

  deci sistemul de invatamant din romania creeaza numai de inadaptati, invatam foarte multa teorie, dar 0 practica, iar deja a pornit un manifest de revolta in randurile elevilor, un manifest de respingere a teoriei in exces. au inceput sa apara unii profesori mai tineri, cu metode noi, care vorbesc cu elevii … degeaba, nimeni nu muta dinozaurii din loc (asta pana vor muri).

  toti zic si se leaga de zilele libere (greve, vacante, weekenduri prelungite):” Aveti 4 zile acum, sa stati sa cititi cele doua carti, plus fisa de lectura!” (romana) „Sa invatati subordonatele!” (latina) „Nu uitati de cele doua unitati din culegere ca tot aveti 4 zile!” (engleza) „Invatati memoria si faceti un proiect!” (psihologie)

  ASTIA NU PRICEP, NOI MAI AVEM SI VIATA PERSONALA!!!

 3. dy0studio spune:

  Gabi să vedem cum facem rost de bilet. Eu am da tu..

 4. PushiT spune:

  Pai ei incearca sa ne umple de carte ca sa intram la facultati bune iar dupa asta sa avem un serviciu bun. Ei bine…asta in teorie. Dar acum cu 2 facultati lucrezi in tura de noapte la McDonald’s. Toti se duc prin Italia, deja e ceva banal sa auzi pe cineva ca a fost in Italia…
  Daca as avea ocazia sa plec as vrea undeva in SUA, sa deschid un Casino in LV. Si-acum sa revenim la invatamantul nostru de cacat, unde sunt profesori schiopi(daca citeste sa stie ca vreau sa fiu pupat in cur), profesori care stau sa moara la catedra, sau nebuni. Chiar as vrea sa imi predea cineva de maxim 45 de ani, care sa poata sa gandeasca si in 2010, nu doar in 1900.

 5. dy0studio spune:

  Ai grijă cum vorbeşti că poate el o să citească pe aici. :)))

  Eu zic să renunţi la visul cu Las Vegas.

  Profesoarele cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani sunt bine venite, în rest nu vă vrem.

 6. PushiT spune:

  Sa citeasca mancami-ar curu !

  De ce sa renunt ? Ar fi mai mult decat perfect, fac bani cacalau si ma plimb prin oras cu o masina lucioasa si plina de femei, ce mi-as putea dori mai mult ?

  Nu esti ba cam pretentios ?

 7. dy0studio spune:

  Îi scriu eu linkul pe tablă! :))

  Şi eu visez, dar în limita bunului simţ.

  Nu sunt pretenţios, dar dacă ne vine una ca driga lui Bodo, mai bine se duc la bordel..

 8. Mary spune:

  Mama….C.I.A….la noi in Buzesti:-”
  Interesant:>

  Haha….sa-mi bag…e cu o zi inainte de simularea pt. examen:))
  :((

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s